Motions Fysikalske Institutt

Fysioterapeut Tofiri Kibuuka MNF

 

_STARTSIDE____ OM MEG ____ KONTAKT MEG ____ FOR BEDRIFTER ____EKSEMPLER PÅ ØVELSER

   

<<forige

Mariann sin historie:

En isete og glatt vinterdag for noen år siden, i det jeg forter meg ut av huset for å dra på jobb, skled jeg og ramlet hardt i den utvendige trappen. Det gikk hardt utover høyre albue som ble kraftig forslått.
Albuen hovnet opp med en utvendig "ball". Jeg samlet meg sammen og dro på jobb, og jeg prøvde å gjøre det beste jeg kunne og tenkte at "det ordner seg vel etterhvert av seg selv".
I mitt arbeid jobber jeg på PC nesten hele dagen, så jeg er veldig avhengig av at armene skal være i orden.
Etter et par år skjønner jeg at den høyre armen av seg selv nok ikke blir helt som før. Det er blitt en varig kul der, og det verker ganske jevnt i underarmen. Jeg oppsøker lege for dette og spør om noe kan gjøres. Det blir tatt røntgenbilde og armen undersøkes av en ortoped. De finner ut at etter det fallet jeg hadde, må det ha dannet seg ekstra med brusk inni albuen. Dette medfører videre at sener og nerver blir liggende i klem og gjøre det vondt nedover i underarmen. Jeg lurer naturlig nok på om noe kan gjøres med dette. Det er ganske uholdbart for mitt arbeid å ha en verkende høyre underarm.
Legen foreslår derfor å operere albuen for å få rensket opp inni der, fjernet den brusken som har dannet seg og på den måten la sener og nerver få slippe å være i klem.
Men praten med operasjons-legen, avslører også at det ikke er sikkert at problemet løses ved en operasjon og at det vil ta lang tid før det hele har grodd og resultatet vises. Da jeg fikk vite dette, ble jeg skeptisk og ville avvente en stund til.
Da er det jeg får et tips fra min bror om: "Snakk med Tofiri! kanskje han kan hjelpe deg!" Og det gjør jeg - heldigvis!
Jeg skjønner raskt at Tofiri har behandlet vonde armer før! Han lover meg ikke at alt skal bli bra, men sier at han kan behandle armen og at jeg må gjøre de øvelsene han lærer meg. Så får vi se hva resultatet da blir. Det er jo verdt et forsøk, før jeg tar skrittet med operasjon.
Men Tofiri greier dette! Med sine hender og noen apparater, med øvelser og "bøy og tøy", massasje og knaing i løpet av en høst, blir jeg bra!! Uten operasjon! For meg er dette helt fantastisk! Jeg er veldig glad for at operasjonen ble "utsatt" og at Tofiri kom på banen. Jeg er svært takknemlig for det Tofiri har gjort for meg. Han har lært meg at jeg må ta hensyn til kroppens signaler, og at jeg kan gjøre noe selv for å forhindre eller løse opp i andre overanstrengelser som kan komme pga. mitt arbeid ved PC'en.